Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nechápu, proč by měl Klaus žárlit na Havla. Havel byla pouťová loutka, kterou jezdili ukazovat do světa jak na poutě. Pro tento stát nikdy nic dobrého neudělal a jako "spisovatel" byl spíš k smíchu. Donekonečna opakoval své utopistické "vize", podváděl manželku a omilostňoval vrahy a podvodníky. Protěžoval své kamarádíčky, u nichž se zasazoval o dobrá korýtka a nezákonné restituce. A že mu venku tleskali - no u nás po něm házeli vajíčka a rajčata.

3 5
možnosti

nenavistny blept zaslepeneho klausovce;-D:-P

4 3
možnosti

Opravdu nechápu, proč tady papouškujete to, co už bylo tisíckrát v havlotelevizi.

2 5
možnosti

O to více mě těší, že jste si to přečetl a ještě jste věnoval svůj čas k napsání příspěvku do diskuze. A mimochodem, co to vlastně je ta havlotelevize?

0 0
možnosti

Vždycky jsem považoval VH za jakýsi politický kýč - pravda, láska, morálka apod., přitom politice moc nerozuměl, ale politický styl VK a MZ mě děsí a přivádí k poznání, že to byl zatím nejlepší prezident..

12 11
možnosti

J56a55r90a 46R39a54n34k

15. 2. 2013 19:30

Ano, politik nebyl, ale nejslusnejsi z povalecnych prezidentu byl.  Vsichni, kteri ziji mimo republiku, Vam mohou potrdit, ze byl znamejsi, nez VK R^

8 6
možnosti

Autore Vy si z nás tropíte legraci. Soudruzi se báli p.Havla asi tak, jako se král bojí svého šaška. Také si uvědomte, že mnohdy to není na první pohled zcela zřejmé, jak by se mohlo zdát. Žárlivost, kterou jste zde zmínil měla opačný Vám utajený nástřel. Mnohdy stačí sledovat mimiku osob, abyste mohl být objektivní.To, že se přikláníte k většině národa na stranu hodnot jedné osoby vůči druhé je zcela legitimní, ovšem opak je pravdou. A vězte, že jde o pouhou domněnku většiny, kterou mnozí altruisté vašeho typu vědí, ale přesto ji nepřiznají veřejně, protože oni to mnozí nedělali ani v jiných hodnocení před rokem 1989. Bylo to z jednoho prostého důvodu. Oni totiž nemají o mnohé pravdy a rozumné diskuse dodnes zájem. Proto vždy mají zájem žít v idilických nefunkčních seskupení na úkor menšin, kterým berou jejich svobody. Pod hesly "Všeobecné blaho, veřejný zájem atd.." vytváří ve skutečnosti pro občany nerovné podmínky.

8 18
možnosti

Myslím, že nejsem altruista. Jde o to, že Havel působil na první pohled jako někdo měkký, slabý nebo tak něco. A to spoustu lidí nabádá k pocitu nesouhlasu až vzteku, že takovému člověku uznání přece nepatří. Jsem si ale jist, že to není objektivní posouzení skutečnosti.

5 5
možnosti

Komunisté se báli V.Havla? Tak to si říká o kachnu roku! Komunisté se báli Milady Horákové, Pavla Wonky, Karla Kryla  a také tyto lidi likvidovali, Václav Havel nebyl pro ně nebezpečný. Po listopadu 1989 si mezi nimi dokonce našel přítele, komunistického aparátčíka, autora pendrekového zákona, soudruha Mariána Čalfu...

11 15
možnosti

Havel zlikvidoval naši zbrojní výrobu (aby se USA vrátily náklady, které přes CIA posílala peníze tzv. disidentům do Východního bloku) a tvrdil, že bude vládnout jen jedno volební období a že to dělá proti své vůli... 

Už jako kulisák si před rokem 89  žil lépe než většina lidí dnes !

Jeho osobní život, minulost jeho rodiny i jeho aktuální stav, kdy chlastal a kouřil první ligu, a touha po uznání, na které za normálních okolností neměl (snadná vydíratelnost a ovlivnitelnost), ho asi předurčil na favorita CIA....

11 16
možnosti

myslíte, že by český zbrojní průmysl dnes obstál? Vždyť nejsme schopni vyrobit ani moderní pistoli nebo samopal...

10 5
možnosti

Je to kapitola sama pro sebe. Klaus a jeho věrní Klausiáni.

Ode mne Karma. R^

15 7
možnosti

je to celkem v pořádku, každý politik, Havel ovšem jím nebyl bohužel, má svoje lidi, kteří mu pochlebují. V tom bych nic neviděl, problém teprve nastává, když přes glogioru toho svého nevidí jeho zápory. To má přece každý. Kdyby neměl nějaké chyby, tak by musel být svatý, to dá rozum

 Pravdou ovšem je , Havel a Klaus se nemuseli mít rádi už od začátku. každý to totiž viděl jinak, i když ve své podstatě chtěli pro ten svůj stát totéž, ale každý na to šel z jiné strany.A žádný nechtěl přiznat,že ten druhý může mít i v něčem pravdu.

 Víte, ono je těžké soudit lidi za to co udělali, z odstupem doby můžeme hodnotit, ale u hodnocení revoluce jako celku v prvopočátcích, každý z těch dvou udělal pár chyb

5 10
možnosti

pane autore, komunisté se tak báli Havla, že mu už v roce 1988 veřejně dovolili mluvit, tak se ho báli.

9 17
možnosti

Je s podivem kolik bylo spolupracovníků STB v blízkosti Havla. Třeba jeho největší kamarád Mejla. A neříkejte, že to VH nevěděl!?

7 11
možnosti

Havel byl tragikomická postava, jako z absurdního dramatu, která učinila obrat o 180 stupňů. Nabízí se vysvětlení, že jako alkoholik bez vzdělání a vůle, dychtící po uznání, byl vybrán CIA, která ho podporovala jako lehce ovlivnitelného člověka, loutku a vytvořila mu auriolu.

17 19
možnosti

J27a38n 66N67o59v75á71k

15. 2. 2013 14:03

Vy máte ale velmi naivní názory, všichni komunisti se před Havlem třásli Rv

8 19
možnosti

Myslí, že i z Jakešových keců, které tenkrát kolovaly, to bylo jasně cejtit. A Havlovo střežení STBáky to taky dle mýho dokladuje dost jasně.

17 3
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 908x
Člověk Obecný

Seznam rubrik