Diskuse

STUD lidu - příčina politické beznaděje

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Příčina politické beznaděje začala  již v roce 1939 a velmi propracovaná pak od roku 1946 a nejhorší v 50 letech a v normalizaci.Navíc vlastně nemáme plné pojetí to co tvoří člověka a jeho charakter a postoje. Od přírody je zde instinktivní a dnes převažující sociální chování.Instinktivní chování nese v sobě, sobeckost, agresi, sociální chování nese v sobě autoritářství, ochranářství,péči, závist, náboženství, duchovnost, ideologie, manipulace ... .Pak je tu i přidaná hodnota člověka a té se bojí určité systémy jako čert kříže.Tím je sklon k hlubšímu a propojenějšímu chápání věcí, dějů, skutečností a vnímání dosahu svého chování, tím je duševnost a duševenství. Zde už jsou projevy určitého altruismu.

To přináší překročení prahu společnosti a jejího života i smyslu.

Je potřeba říci i ono B, základ společnosti tvoří její nosná netvůrčí většina, jež zajišťuje chod společnosti, ale nemá vyšší ambice a tah chápání všeho, altruismu.

Vše bere svoji sociální a instinktivní optikou, kde je hlavní rodina, osoba, zájmy, vlastnictví ... . Je to její strop pojmutí.

Naše společnost prošla genocidou svého altruistického a duševního jádra díky důsledné stalinistické a komunistické převýchově i likvidaci.

Když ne tak byl účastník 1 i druhé emigrační vlny. Mementem je zde ta skutečnost kdy zde vlastně nejsou velké osobnosti z řad filozofie, hudby, vědecké, technické i podnikatelské obce... . Vládne zde socialistické maloměšťácké rovnostářství, které umoří vše co má jak si navíc.

2 0
možnosti
JN

Altruismus a jakési vyšší duchovno je téma zcela vzdálené od politiky. Co má ale smysl v politice, je hledání rovnováhy mezi sociálním a instinktivním uvažováním (abych navázal na Vaši terminologii) za účasti co největší části populace.

0 0
možnosti
Foto

Nikdy jsemnepochopil, proč je „chamtivost“ chtít si nechat vydělané peníze, ale chamtivostí“není chtít si vzít peníze někoho jiného.

0 0
možnosti
JN

Chamtivost je upřednostnění peněz před jakoukoli jinou hodnotou. Hromadění peněz jako fetiš. Ale určitě i mnoho lidí nerozezná, že taková vlastnost vůbec existuje. :-)

0 0
možnosti