Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Eu je obrovský celek. Zastřešuje cca půl milardy lidí. Bylo by divné až podezřelé, kdyby fungoval dobře. A jako takový potřebuje určitě kritiku. Máte pravdu, že ta kritika je často od lidí, kteří mají ještě větší máslo na hlavě. Podle mne je to také největší problém současné EU. Že nemá konstruktivní a věcnou kritiku a z toho titulu se žádná kritika neuznává. Doufejme, že se právě tato situace pro dlouhodobě rozumné  fungování Evropy změní.

3 2
možnosti
PK

P33a27v22e31l 21K16u70r78a41l

16. 5. 2014 23:09

Víte ono je dost těžké být konstruktivně kritický ve chvíli kdy se mi hnusí samotná existence dané věci a považuji za nejefektivnější její totální likvidaci.

Prostě občas přijde čas že je dům už tak moc zamořen termity že nestačí jenom termity zabít, ale je třeba zdemolovat dům, kompletně spálit všechno nakažené dřevo, a začít zcela od nuly. S novým materiálem a bez toho aby se sebemenší část konstrukce minulé použila na konstrukci novou - tím se riskuje že se nákaza přenese.

Nemám nic proti principu sjednocující se Evropy... ale současný pokus považuji za totální selhání které by mělo být v historii vydáváno za odstrašující příklad JAK TO NEDĚLAT.

Stav považuji za neopravitelný a považuji za nutné ho "spálit" a začít zcela od nuly... a bez těch kdo současný stav budovali... bez Barrosa, Bez Ashtonové... zkrátka bez nikoho kdo se byt jenom částečně podílel na současném stavu.

2 2
možnosti
PK

P48a88v80e49l 30K86u56r86a27l

16. 5. 2014 22:12

Co musíme udělat jako první je jednak přijmout ústavní zákon o vyrovnaném rozpočtu který bude znamenat automatický pád vlády a rozpuštění poslanecké sněmovny v prosinci pokud se ukáže že vláda rozpočet nedodržela.

Dále musíme státu zcela zakázat půjčovat si peníze a emitovat dluhopisy. Státní výdaje limitovat výhradně a jenom na to co stát vybral na daních (podstatný je minulý čas- žádný předpokládaný výběr daní nesmí stát opravňovat k výdajům)

Dluhy jsou v jakékoli formě příliš riskantní a je třeba se jim za každou cenu vyhnout. Nikdy za žádných okolností neriskovat jenom na základě optimismu - "tahle investice vyjde, tak si na ní můžeme půjčit". Realita je povětšinou odlišná.

Investovat se má zásadně z naspořených rezerv a nahromaděných přebytků ale nikdy ne na dluh.

Naopak tato země potřebuje výrazně větší množství skepticismu především k vlastní budoucnosti a vlastním krokům. Optimismus je něco co si už dlouho nemůžeme dovolit. Musíme vždy jednat tak jako by se realizovala ta absolutně nejhorší myslitelná varianta budoucnosti... a nikdy nevěřit že něco vyjde a že bude líp díky nějaké magickému dílu náhody.

Je naprosto šílené utrácet jiné zdroje než ty které teĎ absolutně kontrolujeme. MY jsmečš v první řadě zcela nedostatečně skeptičtí i sami k sobě. A kritizujeme příliš málo. Jak sebe sama, tak EU.

2 0
možnosti
TH

Investovat se má zásadně z naspořených rezerv a nahromaděných přebytků ale nikdy ne na dluh.Jedna věta a je v ní vše řečenoR^.

3 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 908x
Člověk Obecný

Seznam rubrik